geam-stricla-clara-teleormanExista mai multe variante de sticla care poate fi utilizata la tamplaria de PVC si aluminiu. Vom enumera cele mai utilizate materiale si proprietatile acestora in cele ce urmeaza.

1. Geam termopan clar:

Acest tip de geam asigura o dispersie superioara a luminii. Un alt avantaj al acestui tip de geam este acela ca este ieftin si ca asigura o izolatie superioara geamurilor normale, fiind insa modelul de baza.

 

geam-termopan-reflexiv-teleorman-alexandria2. Geam termopan reflexiv:

Sticla acestui tip de geam este colorata in argintiu si are efect de oglinda. Caracteristica principala a geamului termopan reflexiv este aceea ca, daca lumina din exterior este mai puternica decat cea din interior, atunci geamul impiedica patrunderea emisiilor. Devenind oglinda in exterior se sporeste gradul de intimitate, insa dezavantajul este ca acest efect nu mai este valabil pe timpul noptii.

 

geam-termopan-opac3. Geam termopan mat:

Spre deosebire de geamul termopan reflexiv, cel mat protejeaza camerele de privirile trecatorilor si pe timpul noptii, atunci cand in interior exista o lumina aprinsa. Acest tip de geam este folosit pentru locurile unde nu este nevoie de emisii ale luminii foarte puternice.

 

 

geam-fumuriu-termopan-alexandria-teleorman4. Geam termopan fumuriu:

Caracteristica principala a acestui geam este aceea ca respinge emisiile de raze ultraviolete. Astfel, poate fi folosit pentru locuintele orientate catre soare pentru a proteja plantele, culorile covoarelor sau ale mobilierului.

 

geam-termopan-low-e-teleorman-alexandria-25. Geam termopan low e:

“Low e” este abreviere de la “Low emissivity”, ceea ce se traduce prin “emisii scazute”. Acest tip de geam impiedica patrunderea radiatiilor de unda mare (caldura) prin joasa emisivitate. Toate materialele absorb, reflecta si emit energie. Cu cat un material reflecta mai multa energie, cu atat termoizolatia sa este mai de calitate. Astfel se explica de ce acest tip de geam confera o izolatie superioara fata de celelalte.

Exista si geam termopan low e cu argon si krypton. Aceste gaze inerte, introduse in camerele geamului, creeaza un strat izolator suplimentar.

 

Geam-termopan-ornamental-teleorman-alexandria6. Geam termopan ornamental:

Sticla acestui geam (clara sau mata) este obtinuta prin sablonare si poate avea diverse efecte ornamentale – de cristal, tip vitralii etc. In principal, aceste geamuri sunt folosite pentru a personaliza o locuinta.

Sticla ornamentala: Sticla ornamentala: vitralii, cristale aplicate, sticla foliata. La cererea clientilor putem proiecta si realiza orice alte modele de sticlã ornamentalã.